Diş Eti Tedavisi

Diş eti hastalıkları kendilerini diş etlerinde kanama, ağız kokusu, diş etlerinde şişme, ağız içinde oluşan ve geçmeyen yaralarla belli ederler.

Bazı durumlarda antibiyotik destekli tedavi yapmak da gerekebilir. Örneğin uzun süre geçmeyen diş eti sorunlarında anug ya da anup gibi çözümü zor hale gelen diş eti hastalıkları meydana gelebilir. Bu durumlarda antibiyotik destekli diş eti tedavisine başvurmak gerekebilir. Bunun için kullanılması gereken bazı özel tedavi yöntemleri ve cihazları vardır.

Flap Operasyonu nedir?

Antibiyotik kullanımıyla birlikte bazen kapalı küretaj ve detertraj yeterli olmayabilir. İnatçı geçmeyen periodontitis durumlarında diş etleri operasyonla açılarak daha detaylı bir temizlik yapılır. Normal diş temizliğine göre bir miktar daha uzun süren bu tedaviyi takiben lazerle destekleyip diş etlerinin iyileşmesine katkıda bulunmakta fayda vardır. Çünkü bizim somut olarak ağızda yaptığımız diş temizliği ya da flap operasyonu fiziksel temizliktir. Ancak bir de gözle göremediğimiz bakteriler vardır ki bunları fiziksel temizlikle tamamen öldüremeyiz.

Bu durumda diş etlerinin içerisindeki zararlı bakterilerin öldürülmesi ve faydalı bakterilerin çoğaltılması için lazer kullanılması gerekir. Aynı zamanda diş etlerinde hücre yenilenmesini sağlayan ve biyostimulasyon oluşmasını sağlayan da yine laserdir.

Bazı ilerleyen diş eti rahatsızlıklarında sabah uyanıldığında yastıkta kan, ya da yemek yerken diş etinde kanamalar bile görülebilmektedir. Bu durumlarda tedaviyi destekleyecek şekilde c vitamini takviyesi yapılmalıdır. Hastanın eğer kan değerlerinde c vitamini düşerse skorbütün engellenmesi için vitamin desteği faydalı olacaktır.

Ağız kokusu ve kanama gibi rahatsız edici semptomlar veren diş eti rahatsızlıkları bir an önce çözülmesi gereken rahatsızlıklardır. Çok fazla beklenmemesi gerekir. Süre geçtikçe tedavisi zorlaşır ve ağırlaşır. Bu nedenle ağız kokusu şikayetiniz ya da diş eti kanamanız varsa kliniğimizden en yakın tarihe randevu alabilirsiniz.