Ankara Diş Beyazlatma

Ankara diş beyazlatma açısından bir çok tedavi olanağıyla birlikte diş temizliğinin de yaygın olarak uygulandığı bir şehirdir.

Diş Beyazlatma nedir? Kaç çeşit diş beyazlatma vardır?

İlk olarak halk arasında çok da doğru bilinmeyen bir sözcük öbeğinden bahsetmek gerekir. Diş beyazlatma ile diş temizliği birbirinden tamamen farklı işlemledir.

Diş temizliği ve diş beyazlatma arasındaki farklar nelerdir?

Diş temizleme işleminde, diş yüzeyinde biriken plaklar, renklenmeler, sigara, çay kahve lekesi gibi siyah sarı kahverengi lekeler temizlenir. Bu lekeler alındıktan sonra dişin orjinal rengi ortaya çıkmakla birlikte aslında dişi daha beyaz bir hale getirmez. Polisaj, yani parlatma işlemi ile diş yalnızca üzeri lekesiz hale getirilmiş olur. Bunu diş temizliği tedavimizde anlatmıştık. Yani dişi orjinal renginden daha beyaz bir hale getirmez, tamamen fiziksel bir temizlik yapılır. Detertraj adını verdiğimiz bu işlemde diş taşları alınır, ve polisaj adını verdiğimiz işlemde ise renklenmeler temizlenir ve diş yüzeyi parlatılır.

Dişer arasında çok dar alanlarda kalan renklenmeler için ise, airflow olarak adlandırılan bir cihaz kullanılarak, temizleyici toz partikülleri ile dar yerlerdeki renklenmeler alınır. Ve bu işlemlerin tamamı fiziksel temizliktir. Hiç bir kimyasal madde içermez, ve dişe zarar vermez. Bu konuyu da yine başka bir makalede anlatmıştım.

Diş beyazlatma ise, temiz olan yani diş taşı ve plak barındırmayan diş yüzeylerine kimyasal ajanlar sürülerek dişi orjinalinden daha beyaz bir hale getirmek amacı ile yapılan kimyasal bir işlemdir. Yalnız diş beyazlatma uygulamasının yapılabilmesi için, öncesinde diş temizliği yapılmış olması gerekir. Diş beyazlatma ile diş temizliği aynı anda ya da arka arkaya yapılabilir. Yani diş beyazlatma ve diş temizliği aynı gün uygulanabilir.

Ankara diş beyazlatma işlemi açısından zengindir rutin olarak uygulanmaktadır.

Diş beyazlatma için öncelikle diş yüzeyindeki plak diş taşı ve renklenmeler diş temizliği yapılarak tamamen ağızdan uzaklaştırılır. Diş yüzeyleri ; renklenmelerden arındırıldıktan sonra artık diş beyazlatma işlemi yapılabilir.

Ağız açacağı yardımıyla dudak ve yanaklar ekarte edilip diş beyazlatma için gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra, beyazlatma solüsyonu diş yüzeylerine uygulanır. Genellikle 20 dakika üzerinden 2 kür şeklinde yani toplamda hazırlıkla birlikte toplamda 1 saat süren bir beyazlatma işlemi yapılır. Ancak bu süre kullanılan beyazlatma ürününün prospektüsüne göre değişkenlik gösterebilmektedir. Aynı zamanda bazı diş yapılarında beyazlatma 20 dakikada çok hızlı etki gösterebilmekte iken, daha yavaş beyazlatma olabilen durumlarla da karşılaşılabilir. Bu nedenle genellikle beyazlatmanın 6 ayda bir tekrar edilmesi önerilir.

Bleaching ne kadar zamanda bir tekrarlanmalıdır?

Öneri olarak 6 ayda bir tekrarlanması yeterlidir. 6 ayda bir tekrarlandığı durumda diş beyazlatmanın herhangi bir zararı yoktur. Sigara çay veya kahveyi yoğun tüketen kişilerde beyazlık uzun süre korunmayabilir. Bu alışkanlığı olan kişilerde beyazlatma çok daha uzun vadeli düşünülmelidir.

Diş beyazlatma zararlı mıdır?

Doğru ürün doğru sürede kullanıldığı sürece bir zararı yoktur. Beyazlatma işleminde kullanılan solüsyonların herhangi bir zararı yoktur. Diş minesinde incelme ya da zayıflama gibi etkilere yok açmaz.

Diş beyazlatma diş minelerini inceltir mi?

Hayır. kullanılan solüsyonların diş minesine bir zararı yoktur.

Diş beyazlatma ağrılı bir işlem midir?

İşlem sırasında minimum düzeyde hafif ağrılar oluşabilir. Ancak bu ağrılar, ağrı kesicilerle tolere edilebilir düzeyde olmaktadır.

İşlemin yapıldığı gün boyunca diş yapısındaki dehidratasyondan kaynaklı hafif ağrılar devam edebilmektedir. Ancak bir kaç saat sonra bu ağrılar geçer.

Diş beyazlatma ile ilgili diğer sorularınız için iletişim sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

TDB Fiyat Listesi Link.

Randevu için Tıklayınız