Ağız Diş ve Çene Cerrahisi

 

Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Ankara Batıkentte bulunan kliniğimizde tüm tedavi yöntemleri ile uygulanmaktadır.

En başta diş çekimi; çürüklerden ya da kırıklardan Kaynaklı dişlerin kurtulamayacağı durum var da diş çekimi yoluna gidilir

İmplant: bir ya da birden fazla bir eksikliğinde diş kökü görevi gören ve çene kemiği içerisine yerleştirilen yapay diş kökleridir. Daha önceki yıllardaİşlem süresi uzun olan ağrılı Ve sancılı geçen implant süreci günümüzde son derece kısa süren minimum ağrı ve komplikasyon ile Basitleştirilmiş teknolojinin de gelişmesiyle son derece kolaylaştırmıştır. Birden fazla implant yapılacağı zaman günümüzde Guide Cerrahi  Şeklinde isimlendirilen bir yöntemle hastaya implant yapılmadan önce tomografisi çekilerek ve dijital sistemlerle birleştirilerek hastaya daha implant yapılmadan implantların nereye ve hangi açıyla yerleştirileceği belirlenebilmektedir. Bu yöntemle aynı zamanda hastanın çene kemiğine uygun implant boy ve çapı daha öncesinden belirlenip örneğin bir üst çene de altı adet implant yarım saatte bile yerleştirilmektedir. İşlem süresinin kısaltılması hastaların minimum ağrı minimum şişlik minimum komplikasyon yaşamalarını sağlamaktadır. geleneksel cerrahi yöntemlere göre çok daha avantajlı olan bu yöntem hem hasta hem hekim açısından son derece avantajlıdır. Artık implant yaptıracak olan hastaların korkuları bu yöntemle tamamen giderilebilir.

20 yaş dişleri gömülü ya da yarı gömülü olduğu takdirde apse gibi çok sayıda komplikasyona yol açabilir. Çekilen panoramik film ve tomografide. Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra 20 yaş diş çekimleri Kliniğimizde rahatça uygulanabilmektedir. İşlemden sonra hastaya gerekli antibiyotik ağrı kesici buz uygulaması ve anti enflamatuarlar verilir. Bu uygulamalar post op yani işlemden sonra hastanın şikayetlerini minimuma indirmektedir.

Kapalı sinüs cerrahisi, implant yaptırmak isteyen ancak üst çenesinde sinüs sarkıklığı nedeniyle ya da kemik yetersizliği sebebiyle implant yaptıramayan hastalarda uyguladığımız bir yöntemdir. İmplant uygulanacak olan bölgeye implant yuvası açıldıktan sonra, içerden özel bir yöntemle açılan yuvanın tabanındaki kemik yukarıya doğru kaldırılarak yuvanın içerisindeki kemik mesafesi artırılmış olur. Bu sayede normalde implantın boyundan daha kısa olan kemik bölgesine implant uygulanabilir bir vaziyete getirilir. Normalde bu gibi durumlarda açık sinüs cerrahisi yapılırdı, ancak artık bu tarz eski yöntemleri terk etmeye başlayıp diş hekimliğinde daha kolay ve hasta konforunu artıran tedavi yöntemlerini uygulamaya başlşadık.

All on four dediğimiz tedavi yöntemi ise kemik yetersizliği nedeniyle tek çenesinde 6 adet implant yerleştirebileceğimiz kadar kemik bulamadığımız hastalara uygulanır. Bu yöntemde 6 adet düz implant yerine, 4 adet açılı ve uzun implant kullanırız. Bu 4 implantın pozisyonları 2 ön 2 arka olacak şekilde özel açılarla ayarlanır ve bu 4 implantın üzerine tek çene için tüm dişleri konulur. Tabi bu tedavinin amacı hastaya sabit bir protez yapmaktır. Porselen kaplama türevleri uygulanarak hastanın eksik olan tüm dişleri estetik ve fonksiyonel açıdan yerine konulmuş olur. Hasta için çok zor bir tedavi yöntemi değildir. Diğer implant tedavilerinden bir farkı yoktur. Tabi bu tedavi yöntemi için detaylı tomografi çekilmesi ve tedavi öncesi planlamanın iyi yapılması gerekir.

Bu arada belirtmek gerekir ki all on four yönteminde de diğer implant üstü protezlerde de yapıştırmalı protezler yerine, kendinden vidalı sistemle yapılan protezleri tercih ediyoruz. Bilimsel araştırmalar da bu yöntemi yapıştırmalı yönteme göre başarı yüzdesi olarak daha yüksek bulur ve destekler.

 

 

Bu uygulamaların tamamı Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Ankara Batıkentte bulunan muayenehanemizde uygulanmaktadır.

Cerrahi tedavilerinizle ilgili detaylı bilgi ve randevu için iletişim sayfamızı ziyaret ederek telefon bilgisine ulaşabilirsiniz.