Zirkonyum Kaplama Ankara Batıkent

Zirkonyum Kaplama Ankara Batıkent te bulunan kliniğimizde kolaylıkla uygulanabilir bir tedavi seçeneğidir. Normal porselenlere nazaran daha estetik duran zirkonyumun yapım aşamaları porselenle benzerdir. Ancak kullanılan malzemenin farklı olması ve kullanım amacının farklı olması burada hekimin malzemeyi çok iyi tanıyor olmasını gerektirir. Burada diş preperasyonu (diş kesimi ve hazırlığı)  sırasında hekimin kullanacağı malzemenin kalınlığını biliyor olması ve buna göre bir diş kesimi yapması gerekir. Provalar esnasında ise makaslama dirençlerine karşı dikkatli olunması gerekir. Zirkonyum eski tip metal destekli kaplamalara göre (eski adıyla mdp) daha estetik bir malzemedir. Zirkonyumun içerisinde gri ya da metal renkli hiç bir materyal bulunmaz. Renk beyazdır. Kullanım alanları da çok benzer olup eski tip porselenlerin kullanıldığı alanların çoğunda zirkonyum da kullanılabilir.

Zirkonyumun metal destekli porselene göre bir diğer avantajı, eski tip porselenler ağızda diş üzerinde yapışık kaldığı süre boyunca zamanla diş etinde renk değişikliğine sebep olur. Ve bu diş etinde mor- siyah bir yansıma olarak gözlenir. Yıllarca kullanıldıktan sonra estetik şikayetle gelen hastaların çoğunda günümüzde metal destekli porselenlerin ön dişlere uygulandığını görüyoruz. Bu durumda eski porselenleri söküp, altındaki dişleri tedavi edip sonrasında diş etlerindeki renklenmenin düzelmesi için geçici diş kullanarak bir süre bekliyoruz. Diş etleri eski sağlıklı rengine kavuştuktan sonra tekrar hassas şekilde ölçü alıp yeni tip zirkonyum kaplamalar ya da monolitik zirkonyum ya da full porselenlerle restorasyonları değiştirip daha estetik sonuçlara ulaşabiliyoruz.

Gülüş tasarımı yapılırken de zirkonyum ve türevi kaplamalar kullanılabilir. Dişlerinde çapraşıklık olan ya da doğuştan ön dişlerinde renklenmeler, bozulma ve kırılmalar olan hastalarda sıklıkla tercih ettiğimiz bir yöntem olan zirkonyum kaplamalar, artık teknolojinin de kliniğimizde olması ile çok daha kolay bir şekilde hastalarımızın tedavi seçenekleri arasında uygulanabilmektedir.

Zirkonyum kaplamaların ölçüsü alınırken birden fazla yöntem uygulanabilir.

Eski yöntemlerde kullanılan macun benzeri ya da oyun hamuru benzeri materyallerle ölçü alınabilir. Ancak bu yöntem artık terk edilmeye başlandı.

Kliniğimizde bulunan ağız içi tarayıcısıyla zirkonyum kaplama ölçüsü alınırken 3 boyutlu bilgisayar ortamında dişlerin ölçüleri alınabilir, ve daha sonra diş tasarımları da yine bilgisayar ortamında hazırlanabilir. Teknolojinin tüm imkanlarını kliniğimizde yenilikleri de takip ederek kullanmaktayız. Ağız içi tarayıcıısı sayesinde hem ölçü alınması çok kısa sürüyor, hem de hastalar eskisi kadar büyük ölçü kaşıklarını ağzında bekletmek zorunda kalmıyor. Özellikle de mide bulantısı olan hastalarda bu imkan hastaların bir hayli işine yaramaktadır. Hiç mide bulantısı yaşamadan bu yöntem sayesinde kliniğimizde hastalardan ölçü alabiliyoruz.

Kliniğimizde VITA blokları kullanılarak protetik tedaviler yapılmaktadır. https://www.dismat.com/vita/

zirconia
zirconia

Zirkonyum  Dişler, gerçek diş morfolojisinin birebir taklit edildiği renk seçiminin doğal dişlere en yakın renk olarak seçildiği estetik ve fonksiyonu tamamlamak için mükemmel malzemelerdir.

Zirkonyumları yapmak için öncelikle dişleri bir miktar yani restorasyonun oturacağı alan kadar kesmek, freze etmek gerekir. Bu ağız içerisinde su eşliğinde ve lokal anestezi ile yapılan bir işlemdir. Diş kesme işlemi hassas bir şekilde yapıldıktan sonra ağız içi ölçü alınır.

Daha sonrasında hastanın kesilen dişleri özellikle de ön bölgede ise hastanın estetiğini tekrar düzeltmek için aynı gün içerisinde geçici diş yapılıp simante edilir. Yani hasta evine kesik dişlerle gönderilmez. Dişin vital olduğu durumlarda diş kesimi işleminden sonra sıcak soğuk hassasiyetinin önüne geçmek ya da azaltmak için geçici diş yapılması son derece faydalıdır.

Zirkon üretilmeye başladıktan birkaç gün sonra ağız ile uyumunu kontrol etmek için provalar yapılır. Bu provaların sonunda son düzenlemeler yapılıp renk tam olarak seçildikten sonra diş bitirilmiş olur ve geriye sadece simantasyonu yani yapıştırma işlemi kalır.

Son seansta ise dişin yapıştırma işlemi uygulanıp hastanın günlük hayatında kullanması sağlanır.

Protezin yani kaplamanın simantasyon işleminden yaklaşık 1 hafta sonra hasta kontrole çağrılır. Burada ise erken temasların düzeltilmesi, diş eti ve siman artıklarının kontrolü, okluzyon kontrolü sağlanır. Bu şekilde tedavi bitirilmiş olur.

Zirkonyum kaplama yaptırmayı düşünüyorsanız, iletişim sayfamızdan hemen randevu alabilirsiniz.