Porselen Kaplama Ankara

Porselen Kaplama Ankara Batıkent’te bulunan kliniğimizde sıklıkla hastalarımıza uygulanmaktadır. Büyük dolgulu dişler, kanal tedavili dişler, kırılmaya meyilli dişler, sürekli düşen dolgular, diş eksiklikleri gibi durumlarda porselen kaplama kullanılmaktadır. Çok sayıda farklı malzemeden üretilebilen kaplamalar hastadan hassas bir şekilde ağız içi ölçüsü alındıktan sonra kişiye özel şekilde laboratuvarda üretilmektedir. Bu ölçülerin alınması kliniğimizde dijital olarak ağız içi tarayıcılarla yapılmaktadır. Yani eski tip oyun hamuru benzeri silikon esaslı materyallerle ölçü alımı yapılmamaktadır.

Porselen kaplamalar tek bir dişe uygulanabileceği gibi birden fazla dişe köprü şeklinde de uygulanabilmektedir. Yani tek bir dişin üzerine porselen kaplama yapılabileceği gibi, diş eksikliği durumunda aradaki, eksik olan dişler köprü sistemiyle 3 lü 4 lü 5 li ya da daha fazla sayıda porselen dişlerle tamamlanabilmektedir.

Porselenler Dişler, gerçek diş morfolojisinin birebir taklit edildiği renk seçiminin doğal dişlere en yakın renk olarak seçildiği estetik ve fonksiyonu tamamlamak için mükemmel malzemelerdir.

Porselen kaplamalar aynı zamanda gülüş tasarımı için de kullanılabilir. Eksik dişlerin tedavisinde, ya da kırık dişlerin tedavisinde de kullanılabilir. Dişlerinin uzunluğundan ve estetik açıdan herhangi bir özelliğinden rahatsız olunan durumlarda porselen kaplama Ankara Batıkent’te uygulayabildiğimiz iyi bir tedavi alternatifidir.

dental whitening ankara

Porselen kaplamaları yapmak için öncelikle dişleri bir miktar yani porselenin oturacağı alan kadar kesmek, prepare etmek gerekir. Bu ağız içerisinde lokal anestezi ile yapılan bir işlemdir. Diş kesme işlemi hassas bir şekilde yapıldıktan sonra ağız içi ölçü alınır. Bu ölçüler daha önce de bahsettiğimiz gibi artık ağız içi tarayıcısı ile alınmaktadır. Diğer adı ile Cad-Cam denilebilir.

Daha sonrasında hastanın kesilen dişleri özellikle de ön bölgede ise hastanın estetiğini tekrar düzeltmek için aynı gün içerisinde geçici diş yapılıp yapıştırılır. Yani hastalar günlük yaşantısına devam edebilecek bir konfora sahip olur. Kesik dişlerle değil geçici dişlerle hayatına devam eder. Dişin canlı olduğu durumlarda diş kesimi işleminden sonra sıcak soğuk hassasiyetinin önüne geçmek ya da azaltmak için geçici diş yapılması son derece önemlidir.

Porselen üretilmeye başladıktan birkaç gün sonra ağız ile uyumunu kontrol etmek için provalar yapılır. Bu provaların sonunda son düzenlemeler yapılıp renk tam olarak seçildikten sonra diş bitirilmiş olur ve geriye sadece simantasyonu yani yapıştırma işlemi kalır.

Provalar esnasında hasta ile ortak iletişim kurularak dişlerin formu, rengi, uzunluğu büyüklüğü gibi konularda hastanın isteklerine göre porselen dişlerde gerekli düzeltmeler yapılır.

Hasta dişlerinin son halini beğendikten sonra dişler yapıştırılarak hastaya sabit bir şekilde teslim edilir ve yıllık kontrollerine beklenmek üzere kliniğimizde uğurlanır.

Son seansta ise dişin yapıştırma işlemi uygulanıp hastanın günlük hayatında kullanması sağlanır.

Protezin yani kaplamanın simantasyon işleminden yaklaşık 1 hafta sonra hasta kontrole çağrılır. Burada ise erken temasların düzeltilmesi, diş eti ve siman artıklarının kontrolü, oklüzyon kontrolü sağlanır. Bu şekilde tedavi bitirilmiş olur.